Praktikanter


Praktikanter/vollontärer


Vi har nu goda möjligheter att framöver ta emot praktikanter/volontärer. Sommarpraktik via Tenhults Ryttarförening är ett alternativ men det finns även fler möjligheter för den som är intresserad av att få erfarenheter. Just nu har vi många hästar som behöver ridas. Praktiken kan inriktas på olika sätt ex ridhusloppis, hästar, kor eller vaktmästeri. Kom gärna hit till Uppegården så kan vi diskutera vidare om så önskas.


Ålder


Helst önskar vi att praktikanterna är minst 18 år. Minimiåldern är 14 år. Praktikanter under 18 år bör helst praktisera två och två tillsammans.  Under vinterhalvåret arbetar vi normalt vardagar mellan kl. 08.00 - 16.00. Under sommarhalvåret arbetar vi ytterligare en timma per dag. Praktikanter under 16 år arbetar normalt högst 6 timmar per dag. Loppispraktikanterna d v s feriepraktikanterna jobbar normalt 6 timmar per dag.


Boende


Övernattning kan lätt ordnas i ridhuset. Övernattningsrummen håller god standard med duschar och toaletter. I det större övernattningsrummet finns även ett pentry med tillgång till spis, micro, kyl och frys.


Arbetsuppgifter


Praktikanterna deltar i alla förekommande göromål på gården utifrån var och ens kunnande, erfarenhet och intresse.


Regler


Av principiella skäl tar vi företrädelsevis emot rökfria praktikanter/volontärer. Vi har dock en rökruta bakom ridhuset dit alla rökare numera hänvisas. Frånvaro skall meddelas via telefonsamtal i förväg, senast kl. 07.00 samma dag.


Måltider mm


Måltiderna intas normalt i personalrummet i stallet. De som bor här har tillgång till ett pentry i Clinic Arena. Här finns tillgång till kylskåp, spisar och microungnar. Det finns god tillgång till duschar och toaletter. Under terminstid är det möjligt att köpa middag mm på naturbruksgymnasiet.